Select Page

Strategische flexibele inzet

06/01/2020

Wat is flexibel personeel?

Flexibel personeel is een alternatief voor het aannemen van vaste werknemers. Het is een praktijk om vacatures in te vullen. De werkgever neemt deeltijdwerkers, tijdelijke werknemers of onafhankelijke contractanten in dienst om vacatures in te vullen. De regels met betrekking tot de inzet van flexibel arbeid zijn per 1 januari 2020 gewijzigd. Lees hier welke consequenties dat voor uw organisatie heeft. De betrokkenheid van tijdelijke of deeltijdse werknemers, en ook van onafhankelijke contractanten bij de organisatie kan veel minder zijn dan. Voor sommige werkgevers is flexibel personeel ook goedkoper dan fulltime werknemers. Voor anderen daarentegen kan het duurder zijn.

Flexibel personeel

Er zijn veel opties voor flexibel personeel. De belangrijkste:

Uitzendkrachten

De werkgever haalt zijn werknemers van uitzendbureaus. De ‘uitzendkrachten’ werken gedurende een beperkte periode in het bedrijf. De werkgever, niet het uitzendbureau, betaalt de werknemers hun loon. Lees hier meer over uitzendkracht. Werkgevers kunnen tijdelijke bureaus gebruiken voor een beperkte periode of voor altijd.

Payrolling

De werkgever huurt een deel van zijn personeel van een uitzendbureau. Sommige bedrijven gebruiken Payrolling voor hun hele personeelsbestand. Ze kunnen dit op permanente basis of voor een beperkte periode doen. Hoewel de werknemers orders van de klant ontvangen, betaalt het bureau hun hun loon.

Contractarbeiders

De werknemers werken voor een onderaannemer. Een onderaannemer is een bedrijf dat zijn diensten uitvoert voor een ander bedrijf. Wanneer de onderaannemer de opdracht heeft voltooid, eindigt zijn relatie met de klant. De werknemers, die voor de aannemer werken, verlaten vervolgens het pand van de klant. De onderaannemer betaalt het loon van de werknemers. De werknemers zijn de werknemers van de onderaannemer.

Flexibele personeelsbezetting

De voordelen van dit soort personeel lijken vooral voor de werkgever, terwijl de nadelen voor de werknemer zijn. We kennen een aantal methodes om dit op te lossen. Daarnaast ervaren we dat juist professionals zich niet lang aan één opdracht willen binden. Ze willen hun kennis inbrengen, ervaring opdoen en door gaan naar de volgende opdracht. voordelen
  • De hoeveelheid overuren die werknemers moeten doen, is minder. Vervolgens zijn de arbeidskosten lager.
  • In een flexibele personeelsomgeving is de arbeidsefficiëntie vaak hoog.
  • Wanneer bureaus inhuren en ontslaan, bespaart de werkgever of klant tijd en geld.
  • Het beëindigen van werknemers kost niets. Het ontslaan van vaste werknemers kan duur zijn.
  • Het personeel behouden kost minder.
nadelen
  • Minder personeelsbeloningen. De werknemer krijgt loon en heeft beperkt toegang tot employee benefits.
  • Problemen om goede werknemers te houden. De werknemer springt naar de eerste werkgever die hem of haar een vaste baan met voordelen biedt. Dit is niet goed voor de werkgever.
  • Laag loon. Dit is duidelijk een nadeel voor de werknemer. Medewerkers die flexibel of tijdelijk werken, krijgen meestal minder per uur dan hun vaste collega’s.

Geen nadelen volgens The Admin People

De nadelen van flexkrachten in uw organisatie is op sommige plaatsen een probleem, zeker wanneer het vertrouwelijke posities betreft. The Admin People zijn zich, als invuller van administratieve en financiële taken) daarvan bewust. Wij kiezen ervoor om de professionals die wij detacheren in vaste dienst te nemen en te voorzien van ons eigen Employé Benefit programma, pensioenregeling en opleidingen. Daardoor zijn onze medewerkers geborgd binnen onze (en uw) organisatie.
Flexibel personeelsbestand Als u flexibel personeel wilt, is Staffing as a Service een effectieve optie. Een flexibel personeelsbestand is in dit verband een personeelsbestand dat groeit en krimpt aan de hand van de behoefte van de organisatie; met andere woorden: wanneer de omzet stijgt, groeit het personeelsbestand. Omgekeerd, wanneer de verkoop krimpt, neemt ook het personeelsbestand af. Daarnaast is Staffing as a Service bij uitstek geschikt om de ontwikkeling van medewerkers en het bedrijf met elkaar te matchen. Op momenten dat voor een taak andere competenties nodig zijn verzorgen The Admin People een passende invulling.